Dontnod teaset nieuw project met concept art

Dontnod, de studio die Remember Me en de episodische Life is Strange ontwikkelde, heeft een teasertrailer met concept art van hun volgende project vrijgegeven. Een RPG die zich afspeeld in Londen in de 20ste eeuw.

In het project, genaamd Vampyr, volg je Jonathan E. Reid, een militaire chirurg die bezwijkt aan vampirisme snel na het terugkomen van de frontlinie. De rest van de game zal vooral draaien om het voltooien van missies die je met je onderzoek naar de vloek van de vampier zullen helpen. Uiteindelijk zul je jezelf moeten voeden en wie je ook kiest te verslinden, volgens Dontnod kan dat wie dan ook zijn, zal een zinvolle impact op de wereld hebben.

Er zit ook een systeem in voor het lokken en verleiden van prooien dat een beetje verwant klinkt aan de Hitman-serie, maar het zal niet alleen maar rondsluipen in de schaduw zijn. Er zijn gevechten, van melee tot aan bovennatuurlijke krachten. En die bovennatuurlijke krachten zul je nodig hebben want er zitten namelijk zowel andere vampieren als vampierjagers achter je aan. Wat ook belangrijk is om te weten is dat je gezondheid en je krachten verbonden zijn, dus als je veel krachtige bovennatuurlijke aanvallen doet zul je veel eerder moeten eten dan als je dat niet doet.

Vampyr zal in 2017 verschijnen op Xbox One, PlayStation 4 en pc.