Europese Spelen 2015 - Nederlandse week in foto's

De Europese Spelen in Baku zijn inmiddels een week onderweg, waarin veel Nederlandse atleten al in actie zijn gekomen en er al diverse medailles werden gewonnen. Het is daarom tijd voor een overzicht van de Nederlandse prestaties tot nu toe, gezien door de lens van de fotografen.

Synchroonzwemsters Noortje en Bregje de Brouwer kwamen als eerste Nederlandse deelnemers in actie tijdens de Europese Spelen en werden uiteindelijk tiende bij de duetten. (Foto: Getty)

Taekwondoka Reshmie Oogink leidt de Nederlandse ploeg het Olympisch Stadion van Baku binnen tijdens de openingsceremonie. (Foto: Getty)

Triatlete Rachel Klamer verovert de eerste Nederlandse medaille ooit op de Europese Spelen en pakt zilver. Direct na de finish vieren Klamer, kampioene Nicola Spirig (Zwitserland) en de Zweedse Lisa Nordén (brons) uitgebreid hun succes. (Foto: Getty)

Li Jiao en Britt Eerland pakten samen met Li Jie het zilver in de landenwedstrijd, nadat alleen Duitsland in de finale te sterk bleek. Toch gaf het Nederlandse trio hun rivalen flink wat werk voor de kiezen, want er was een vijfde en beslissende duel nodig. (Foto: Getty)

Karateka Moreno Sheppard kon zijn status van wereldtopper totaal niet waarmaken en kwam in Baku niet voorbij de groepsfase. Hij verloor onder meer het gevecht van de Serviër Slobodan Bitevic (rood) (Foto: Getty)

Schutter Peter Hellenbrand kon zijn prestatie van de Olympische Spelen van 2012 niet evenaren en werd vijftiende in de kwalificaties met zijn luchtgeweer. (Foto: Getty)

De Nederlandse waterpolodames leken volop in de race voor de medailles, maar werden in de kwartfinales uitgeschakeld door Italië (Foto: Getty)

Beachvolleybalster Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist werden vooraf gerekend tot de favorieten voor het goud, maar schopten het niet tot de beslissende fase van het toernooi (Foto: Getty)

Ellen van Dijk gaat de geschiedenisboeken in als de eerste Nederlandse winnares van een gouden medaille op de Europese Spelen, nadat ze de tijdrit domineerde. Annemiek van Vleuten pakte er de bronzen medaille. (Foto: Getty)

Bij de mannen was het Stef Clement die Nederland eremetaal schonk op de tijdrit: hij pakte zilver. (Foto: Getty)

Rick van der Ven was samen met Mitch Dielemans en Sjef van den Berg een van de topfavorieten voor goud in de landenwedstrijd, maar ze moesten genoegen nemen met brons (Foto: Getty)

Lieke Wevers turnde zich in de meerkampfinale knap op weg naar de bronzen medaille, achter onder meer de ongenaakbare Russische Aliya Mustafina. (Foto: Getty)

Taekwondoka Oogink werd vooraf gerekend tot de favorieten voor de medailles, maar werd door de Kroatische Iva Rados (blauw) uitgeschakeld in de kwartfinale. (Foto: Getty)

Li Jiao pakte op 42-jarige leeftijd het eerste individuele tafeltennisgoud ooit op de Europese Spelen. (Foto: Getty)

Schoonspringster Daphne Wils haalde op de 1-meterplank knap de finale, waarin ze elfde werd. (Foto: Getty)

Taekwondoka Jeroen Wanrooij (rood) kwam in de klasse boven 80 kilogram tekort voor het brons en ging onderuit tegen de Kroaat Vedran Golec. (Foto: Getty)