Hockeymannen beginnen HWL met zege op Egypte

De hockeymannen hebben de eerste wedstrijd in de derde ronde van de Hockey World League gewonnen. In Argentinië werd Egypte met 4-0 geklopt. Bob de Voogd (tweemaal), Seve van Ass en Mink van der Weerden maakten de doelpunten.

Egypte zou geen lastige prooi voor Oranje moeten worden. Daar was vriend en vijand het in aanloop naar het dit duel het absoluut over eens. Maar in de praktijk bleek Egypte, waar Nederland overigens nog nooit op een toernooi tegen speelde, een harde noot om te kraken. Dat kwam deels doordat de Afrikanen zich prima organiseerden.

Maar Nederland miste ook de scherpte en vooral de verrassing om Egypte vroeg in deze ontmoeting pijn te doen. Oranje kwam in het eerste half uur liefst zestien keer in de cirkel. Maar éénmaal leverde dat een goal op. Het was wel meteen een mooie: Bob de Voogd schoot uit de draai hard raak in de verre hoek.

Bij Oranje speelde Robbert Kemperman niet mee. De middenvelder kwam donderdagochtend terug in Argentinië, nadat hij wegens nare privé-omstandigheden zondag het trainingskamp had verlaten. Kemperman zag vanaf de bank toe dat Seve van Ass kort na de lange pauze de 2-0 maakte.

Die goal gaf Nederland lucht, maar leidde nog niet tot constante verbetering. Aan de andere kant zorgde Egypte ook amper voor gevaar. De Afrikanen gaven in de laatste twee kwarten zes corners weg, waar specialist Mink van der Weerden er eentje van benutte. De Voogd maakte in de slotfase het kwartet compleet: 4-0.

Door deze zege staat Nederland gedeeld tweede in groep A. Ook Zuid-Korea haalde drie punten uit één duel. Nieuw-Zeeland leidt de dans, met zes uit twee. Morgen is een rustdag in Argentinië, waarna Oranje het toernooi voortzet tegen Zuid-Korea. Voor de beste drie landen in Argentinië liggen drie tickets klaar voor de Olympische Spelen.