Clinton laat zich ondervragen over Benghazi

Hillary Clinton is bereid zich later deze maand in het Congres te laten ondervragen over de aanslagen in Benghazi in Libië en haar e-mailpraktijken. Dat heeft haar advocaat maandag in een brief aan Congresleden laten weten.

Clinton, de gedoodverfde kandidaat van de Democraten voor de Amerikaanse presidentsnominatie, ligt al langer onder vuur voor de aanslagen door Libische extremisten die in september 2012 aan vier Amerikanen het leven kostten, onder wie de Amerikaanse ambassadeur in Libië. Haar advocaat, David Kendall, zei dat Clinton in de week van 18 mei of later beschikbaar is voor één sessie, geen twee, zoals de Republikeinse voorzitter van het speciale panel dat de aanslagen onderzoekt wil.

Clinton heeft al eerder uitleg over de aanslagen gegeven, in januari 2013, toen zij nog minister van buitenlandse zaken was. De Republikeinen zeggen dat zij meer vragen hebben, vooral in het licht van de onthulling dat als minister een privé-mailaccount gebruikte en zelf besliste welke mails zij voor zichzelf hield en welke zij overdroeg aan de staat. De Democraten willen dat de Republikeinen nu eindelijk een punt achter de zaak zetten en deze niet laten voortslepen tijdens de verkiezingscampagnes.