Jihadverdachten: 'Vertrouwen in eerlijk proces verloren'

Verdachten in het grote Haagse jihadproces zijn het vertrouwen in een eerlijke rechtsgang kwijt. Dat lieten de verdachten Azzedine C. en Rudolph H. dinsdag weten bij de rechtbank.

"Ik ben het vertrouwen in een eerlijk proces verloren", aldus de vermeende jihadronselaar Azzedine C., alias Abou Moussa. Volgens C. is hij al door de politiek veroordeeld. Zo heeft PvdA-Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch zich volgens hem mogelijk met zijn zaak bemoeid en bedoelde burgemeester Jozias van Aartsen hem toen de burgervader sprak over de arrestatie van 'de spin in het web'.

Advocaat André Seebregts wil Marcouch laten horen over zijn vermeende voorkennis van het onderzoek. C. liet ook weten dat hij erg boos is dat weekblad Vrij Nederland inzage heeft gehad in het strafdossier. Hij denkt dat het Openbaar Ministerie achter het lek zit. "Mijn zoon van zes jaar staat in Vrij Nederland. Waar heeft dit kleine jongetje dit aan te danken?", aldus C.

Ook voor de van opruiing beschuldigde Rudolph H. is het naar eigen zeggen niet meer de vraag of hij wordt veroordeeld. "Ik die een artikel op de website heeft gezet zit op de terreurafdeling", zei H. "Het is een rechtstaat onwaardig".

Jihadverdachten: geen eerlijk proces
Jihadverdachten: 'Vertrouwen in eerlijk proces verloren' (Foto: ANP)