Berlusconi vrijgesproken voor bunga-bungafeestjes

Het Hof van Cassatie in Rome heeft de Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi definitief vrijgesproken. Zijn geëiste celstraf van zeven jaar voor het betalen voor seks met een minderjarige prostituee komt hiermee te vervallen.

Berlusconi verweerde zich in de zaak door te beweren dat hij nooit seks heeft gehad met Karima El Mahroug, beter bekend als Ruby. Ook is hij vrijgesproken van machtsmisbruik. Hij gebruikte in 2010 zijn macht om de toen 17-jarige Ruby, die opgepakt was voor diefstal, vrij te krijgen. Daarbij beweerde hij dat hij dacht dat ze het nichtje was van Hosni Mubarak, destijds president van Egypte.

In 2013 werd hij na een hoger beroep al vrijgesproken, maar Justitie besloot daartegen in cassatie te gaan. Het besluit dat nu is genomen is definitief, en hij is vrijgeproken van bovenstaande feiten.

Ondanks dat Berlusconi aan de lopende band wordt aangeklaagd lijkt hij toch vaak de dans te ontspringen. Zo kwam hij er laatst nog goed vanaf dat zijn taakstraf voor belastingfraude drastisch werd verminderd.