Strafvermindering Berlusconi

De Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi heeft zes weken in mindering gekregen op zijn werkstraf. De rechter beloonde de voor belastingfraude veroordeelde mediamagnaat maandag voor diens goede gedrag. Berlusconi hoeft nog maar vijf keer naar een verzorgingshuis om daar alzheimerpatiënten te helpen.

De directeur van het Milanese Sacra Famiglia-verzorgingshuis voor ouderen en zieken heeft een lovend verslag over Berlusconi uitgebracht, zei Berlusconi's advocate Valentina Bolis. Datzelfde zou gelden voor de maatschappelijk werker die maandelijks met de 78-jarige miljardair om de tafel zat.

De rechtbank in Milaan bracht Berlusconi's werkstraf met 45 dagen terug. De straf, die door een algemene amnestie al van vier tot één jaar was verminderd, loopt op 8 maart officieel ten einde.

Ook politiek bleek de rechtse ex-premier niet voorgoed uitgeschakeld. Hij verloor door de veroordeling weliswaar zijn senaatszetel, maar oefent als leider van zijn partij Forza Italia nog altijd grote invloed uit.