Aanval met zwavelzuur in Antwerpen

Bij de Belgische supermarkt Delhaize in Antwerpen is een schoonmaakster overgoten met zwavelzuur. De aanval was al in december aangekondigd via dreigbrieven die per e-mail waren verzonden. Ze verkeert momenteel in levensgevaar.

Op 8 december werd de supermarkt, evenals het persbureau Belga, al gewaarschuwd voor zuuraanvallen. De bedreiging werd in het Engels geschreven en bevatte de volgende tekst: 'Kunt u zich de sociale en financiële kosten inbeelden als vijf mensen zwavelzuur in hun gezicht gegooid zouden krijgen' en 'Contacteer mij voor 12 uur morgenmiddag om dat te vermijden'.

Het persbureau Belga stuurde de e-mails door naar de politie voor onderzoek en hield het op diens verzoek bewust uit de media. Er is vanuit de politie nog geen officiële verklaring naar buiten gekomen en zegt dat het onderzoek naar het incident momenteel loopt. Ook Delhaize wil geen commentaar geven maar geeft aan zijn supermarkten beter te gaan beveiligen.

De dader is nog voortvluchtig en wordt gezocht door de politie. Wat het precieze motief is voor zijn daad blijft nog onduidelijk.

Delhaize dreigbrief (Foto: Belga)
Delhaize dreigbrief (Foto: Belga)

Update 19.45 uur:
De politie heeft beelden vrijgegeven van de vermoedelijke dader, dit zijn beelden die zijn opgenomen in een bank afgelopen december. Er wordt voor gekozen deze beelden naar buiten te brengen omdat de politie de beelden van de aanval van vandaag nog aan het onderzoeken is.

De dader heeft inmiddels de aanslag via e-mail opgeëist, dit meldt Hans Vandendriessche, hoofdredacteur bij Belga. Het betreft een blanke man van 40 à 50 jaar oud en hij heeft kort bruin haar en beginnende voorhoofdskaalheid, aldus het signalement.

De vrijgegeven beelden zijn te zien op de site van VTM.