Ajax verslaat Schalke 04 in Doha, Excelsior en Utrecht winnen niet

Ajax heeft zaterdag in Doha de oefenwedstrijd tegen Schalke 04 met 2-0 gewonnen. Arek Milik schoot na ruim een uur knap binnen op aangeven van Nick Viergever. Anwar El Ghazi tikte in blessuretijd de 2-0 binnen, na voorbereidend werk van Lasse Schöne.

Tegenvaller voor de ploeg van trainer Frank de Boer was het uitvallen van Joël Veltman, al na een kwartier spelen. De verdediger heeft volgens de eerste prognose een lichte verrekking van de hamstring opgelopen.

In het uitgestorven stadion in de Qatarese hoofdstad Doha speelde oud-Ajacied Klaas-Jan Huntelaar de eerste helft bij Schalke 04.


FC Utrecht heeft zaterdag op het trainingskamp in Zuid-Spanje de oefenwedstrijd tegen AA Gent verloren. In La Nucia werd het 1-0 voor de Belgische club, door een doelpunt van Laurent Depoitre. De Belg kopte na zes minuten raak uit een voorzet van Thomas Foket.

AA Gent staat vijfde in België, FC Utrecht is de nummer negen van Nederland. De Utrechters hervatten de competitie zondag 18 januari thuis tegen sc Heerenveen.


Excelsior heeft zaterdag op het trainingskamp in Marbella de oefenwedstrijd tegen de Belgische club Zulte-Waregem gelijkgespeeld. De Kralingers kwamen halverwege de eerste helft op voorsprong via Daan Bovenberg, die raak kopte uit een vrije trap van Jeff Stans. Een kwartier voor tijd kwam de Belgische middenmoter langszij via Thorgan Hazard, de jongere broer van Chelsea-speler Eden (1-1).

Excelsior hervat de eredivisie zondag 18 januari met een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo.