Moeizame winst Sevilla op tiental Celta, Torres ziet Atlético winnen

Sevilla heeft zaterdag in de Primera División heel wat te stellen gehad met Celta de Vigo. Hoewel de gasten al na 21 minuten met tien man stonden, boekte de subtopper een benauwde 1-0-zege. Nicolás Pareja maakte in de 32e minuut het enige doelpunt voor Sevilla.

Carles Planes werd na een forse tackle met rood uit het veld gestuurd. Na het doelpunt van Pareja leek het een makkelijke avond te worden voor Sevilla maar het tegendeel bleek waar. Arbiter Carlos Velasco onderscheidde zich ook nog met negen gele kaarten. Sevilla staat vierde met 33 punten uit zestien duels. Celta is middenmoter.

Met aanwinst Fernando Torres nog op de tribune heeft Atlético Madrid zaterdag op eigen veld met 3-1 gewonnen van Levante. De titelverdediger leek kort na rust na de tweede treffer van Antoine Griezmann de zege al binnen te hebben, maar kreeg het nog knap lastig.

De Marokkaan Nabil El Zhar bracht na ruim een uur de 2-1 op het bord waarna de thuisploeg alsnog in de problemen kwam. Met een rake kopbal besliste Uruguayaans international Diego Godín het duel alsnog acht minuten voor tijd.

Door de winst kwam Atlético met 38 punten op gelijke hoogte met Barcelona dat zondag op bezoek gaat bij Real Sociedad. Real Madrid heeft 39 punten en nog twee wedstrijden tegoed. Torres, gehuurd van AC Milan, maakt mogelijk woensdag zijn rentree bij de club waar hij opgroeide in het bekerduel met stadgenoot Real Madrid.