PDC WK: Thornton, Jenkins en Wright naar derde ronde

Kerst is voorbij. Het wereldkampioenschap darts van de PDC gaat verder. Nog 32 darters zijn in de race voor de wereldtitel. Robert Thornton, Terry Jenkins en ? zijn de eerste darters die in de derde ronde staan. Vanavond komen er drie Nederlanders in actie. Benito van de Pas, Michael van Gerwen en Jelle Klaasen zullen aan de oche staan.

Robert Thornton (9) 4-0 Ronnie Baxter (24)
Baxter kon in de opening niet in zijn spel komen en verloor de eerste set met 3-0. The Rocket kwam terug in de tweede set, maar kon daarin zijn zelf begonnen vijfde leg niet pakken en verloor die set met 3-2.

Het was niet de dag van Baxter. Sets drie en vier gingen met 3-1 naar Thonton. The Thorn gooide 93,80 gemiddeld. Baxter kwam niet verder dan 84,50. In de derde ronde treft Thornton Benito van de Pas of Dave Chisnall.

Terry Jenkins (16) 4-0 Laurence Ryder
Jenkins verloor gene leg tegen Ryder. Het werd 4-0. De Australische debutant won in de eerste ronde nog van Justin Pipe, maar kon zijn niveau niet verhogen om het Jenkins lastig te maken. Ryder kreeg in de hele partij zes kansen op een dubbel en gooide er geen uit.

Jenkins gooide 96,45 gemiddeld, Ryder kwam niet verder dan 86,89. In de derde ronde zal The Raging Bull aantreden tegen Michael van Gerwen of Sasha Stein.

Peter Wright (5) 4-1 Ronny Huybrechts
Wright heeft zonder al te veel moeite Huybrechts verslagen. Het werd 4-1. Snakebite pakte de eerste set met 3-1, maar de oudere broer van Kim Huybrechts pakte met dezelfde cijfers de tweede set. Wright pakte de derde set met 3-0 mede door twee 100+ finishes. Sets vier en vijf gingen met 3-1 naar de Schot. 

Wright was vooral scorend beter dan Huybrechts. Beide spelers hadden drie 180'ers. Wright had 24 140+ scores, waar de Belg maar tien keer 140+ gooide. De verliezend finalist zal in de derde ronde spelen tegen Andy Hamilton of Kyle Anderson. 


Programma vanaf 20.00 uur
Dave Chisnall (8) v Benito van de Pas
Michael van Gerwen (1) v Sascha Stein
Gary Anderson (4) v Jelle Klaasen (29)