Bob de Jong heeft nieuwe sponsor en wil door tot OS2018

Stayer Bob de Jong heeft een nieuwe sponsor gevonden. De 38-jarige routinier zich tot het einde van dit seizoen verbonden aan Please Payroll. Beide partijen kijken daarna of de samenwerking kan worden voortgezet richting de Olympische Spelen van 2018 in Pyeongchang. 

De Jong, die al vijf keer deelnam aan de Olympische Spelen, reageerde blij op zijn nieuwe geldschieter. "Een ding kan ik beloven. Ik geef niet zo snel op. De samenwerking geeft ook rust in mijn hoofd."

Jan Franken, directeur van Please Payroll, prees de 'onvoorwaardelijke inzet' van De Jong. "Hij heeft een doel voor ogen en wijkt daar niet van af. Als ieder bedrijf een 'Bob de Jong' in dienst zou hebben, dan zou de B.V. Nederland er heel anders uitzien. Het mooiste zou zijn wanneer we Bob kunnen helpen zijn droom in 2018 waar te maken."

De kansen voor De Jong om Pyeongchang te halen zijn kleiner geworden. Nederland mag nog maar maximaal twee schaatsers afvaardigen op de tien kilometer. Zaterdag rijdt De Jong op de vijf kilometer in Thialf voor het eerst met zijn nieuwe sponsorlogo op de linkerschouder. Het markeert zijn doorstart richting Pyeongchang 2018. "Ik zie het zeker gebeuren dat ik als schaatser de volgende Spelen haal. Dan ben ik 41, ja, maar drie weken geleden won ik in Seoel de World Cup op de tien kilometer. Ik ben nog steeds wereldtop."

Nieuwe sponsor voor Bob de Jong (Pro Shots/Erik Pasman)
Nieuwe sponsor voor Bob de Jong (Pro Shots/Erik Pasman)