The Common Linnets winnen Europese muziekprijs

The Common Linnets hebben een Europese muziekprijs in de wacht gesleept. De formatie rondom Ilse DeLange werd dinsdag onderscheiden met een European Border Breakers Award. De EBBA's gaan naar veelbelovende Europese artiesten die succesvol zijn buiten de eigen landsgrenzen. The Common Linnets scoren internationaal dankzij de succesvolle deelname aan het Eurovisie Songfestival.

The Common Linnets is een van de tien winnaars. Ook onder anderen het Duitse Milky Chance, de Ierse Hozier en de Britse John Newman vielen in de prijzen. "Hartelijke felicitaties voor alle winnaars. Ik wens hen alle succes in hun toekomstige carrière", reageerde eurocommissaris Androulla Vassiliou van cultuur.

De EBBA's werden in 2004 in het leven geroepen door de Europese Commissie. De selectie en feestelijke prijsuitreiking van de EU-onderscheiding is in handen van Stichting Noorderslag.

De EBBA's hebben veel betekend voor eerdere winnaars. Vorig jaar viel Jacco Gardner in de prijzen, evenals Kodaline, Icona Pop en Zedd. Eerder gingen artiesten als Adele, Emeli Sandé en Stomae naar huis met de prijs.