Ontslagbrief Pastoor uitgelekt

De NOS heeft de ontslagbrief van Alex Pastoor bij AZ in handen gekregen. In dit schrijven is te lezen dat de trainer 'lekken van bedrijfsgevoelige informatie naar de media' wordt verweten. AZ heeft dit op de eigen website altijd ontkend.

"Inmiddels is voor AZ onomstotelijk komen vast te staan dat er wel degelijk sprake is geweest van het lekken van bedrijfsgevoelige en bovendien bewust verdraaide informatie vanuit de directe omgeving van Alex Pastoor", is in de brief te lezen.

"AZ is volledig op de hoogte van alles dat zich in dat verband heeft afgespeeld en de onverkwikkelijke rol die Alex Pastoor hierin heeft gespeeld. Bovendien is nu gebleken dat Alex Pastoor hierover tegen AZ heeft gelogen toen hij hiermee werd geconfronteerd. Het moge helder zijn dat hierdoor sprake is van een ernstige vertrouwensbreuk met als gevolg dat AZ niet langer wenst samen te werken met Alex Pastoor."

Deze brief is gedateerd op 19 september. Drie dagen na de bewuste brief verschijnt op de website van AZ echter een ander bericht: "AZ en Alex Pastoor zijn donderdag uit elkaar gegaan vanwege een integriteitskwestie. De club heeft de voormalig assistent-trainer nooit openlijk in de pers beticht van lekken van bedrijfsinformatie. Dit wordt wel in verschillende media ten onrechte aangehaald."


Alex Pastoor in betere tijden (PRO SHOTS / Henk Jan Dijks)

Ook de besluitvorming over het ontslag lijkt niet te kloppen. "AZ en Alex Pastoor zijn donderdag in goed overleg uit elkaar gegaan. Nadat de onderhandelingen over het hoofdtrainerschap in Alkmaar niet het gewenste resultaat opleverden, werd besloten om de wegen te scheiden", liet AZ in een officieel bericht weten.

In de ontslagbrief staat echter iets heel anders: "In tegenstelling tot hetgeen u beweert, staat nergens in het persbericht vermeld dat er sprake zou zijn van een overeenkomst tussen Alex Pastoor en AZ, noch draagt AZ op enige wijze uit dat er sprake is van een ontslag met wederzijds goedvinden."

Pastoor wilde graag verder als trainer bij AZ, maar uit de brief blijkt dat dit voor de Alkmaarder formatie geen werkbare oplossing is. "Het besluit van AZ om de arbeidsovereenkomst met Alex Pastoor te beëindigen is dan ook definitief en onomkeerbaar."

AZ wilde overigens niet reageren op de tegenstellingen, omdat de zaak op dit moment nog in juridische handen is.