'Hamas sloopt Brussel'

Hamas organiseerde in Brussel een betoging tegen het Israëlisch offensief om een einde te maken aan de raketregen die uit Gaza komt.

De Palestijnen vinden het echter heel niet eerlijk dat de Israëli's wél vaak raak schieten, want hun doen dat niet. Het resultaat van de grotere precisie van Israël resulteert in veel meer doden aan de Hamas kant dan aan Israëlische kant. En wereldleiders kijken alleen maar, maar doen niets om de joden te stoppen, was de motivatie van een protestpalestijn.

Brussel zat eigenlijk niet te wachten op de boze Palestijnse protestanten wegens teveel onduidelijkheid van de organisatie van de boze Palestijnen en had de bijeenkomst verboden. Dat was echter niet goed doorgekomen en daarom liepen er alsnog 5.000 gekwetste Palestijnen luidruchtig door Europa's hoofdstad.

De luidruchtige vreedzame optocht escaleerde uiteindelijk wat minder vreedzaam op het eind. Palestijnse jongeren gingen over auto's wandelen, auto- en winkelruiten inslaan en traditioneel vlaggen verbranden van Israël en Amerika. Dit alles begeleid door het scanderen van leuzen als “dood aan de joden”.

De organisatoren van de tocht deden nog een poging de jongeren in te tomen, die hadden daar echter geen oren naar. Hierdoor zag de politie zich gedwongen om de illegale mars te stoppen. Daarbij vielen er aan de politiezijde ook maar enkele lichtgewonden.