Müller: "Argentinië aast op revanche"

Thomas Müller kijkt uit naar de WK-finale tegen Argentinië. De Duitser denkt dat de Albiceleste extra gebrand is op succes na de laatste twee WK's. Argentinië bewaart geen goede herinneringen aan de ontmoetingen met Duitsland op een WK. Tijdens de laatste twee eindtoernooien was Die Mannschaft in de kwartfinales te sterk voor de Zuid-Amerikaanse grootmacht.

24 jaar geleden wonnen de Duitsers de WK-finale in Italië ten koste van Argentinië. Müller verwacht zondag een getergde tegenstander in Rio de Janeiro. "Als ze nu winnen zal iedereen de voorgaande resultaten vergeten", zei de aanvaller van Duitsland tegen Times of India. "Ze zullen revanche willen en zich volledig opladen voor de belangrijkste wedstrijd van het toernooi. Dat maakt het voor ons ook moeilijker."

"Het is een alles-of-niets wedstrijd en we bereiden ons zo goed mogelijk voor. Duitsland wist sinds 2002 niet meer de WK-finale te bereiken. Twaalf jaar is lang voor een land als Duitsland. We wisten de laatste twee WK's wel de halve finales te halen, maar daarin werden we uitgeschakeld", aldus Müller.

"We kijken met vertrouwen uit naar de finale. We zijn heel gelukkig dat we er nu wel in staan", verklaart de speler van Bayern München, die tot nu toe vijf keer scoorde op het WK. Müller heeft nog één doelpunt nodig om James Rodriguez (Colombia) bij te halen als topscorer van het eindtoernooi in Brazilië.

"Een doelpunt maken geeft mij veel vreugde en energie, zeker op een WK. Maar het gaat er om dat we de wereldbeker winnen. Het maakt mij niet uit wie er dan scoort", besluit Müller, die in 2010 ook vijf goals maakte op het WK in Zuid-Afrika. De Duitser ontving toen de Gouden Bal voor topscorer van het toernooi.