Keeper Romero is held van Argentinië

Sergio Romero, de Argentijnse keeper, is een nationale held nadat hij twee strafschoppen tegen Nederland keerde, wat de Zuid-Amerikanen de winst bezorgde. Dat schrijft Clarín, de grootst krant van Argentinië. Duizenden vieren nu feest in de straten van Buenos Aires.

'Historisch! Na 24 jaar gaat Argentinië weer na de WK-finale' schrijft de krant La Rázon lyrisch. De halve finale tegen Oranje ging echter gelijk op, meent het dagblad El Nuevo Herald. La Nación schrijft: 'Nóg een ontmoeting met de geschiedenis', vooruitlopend op de finale tegen Duitsland zondag.

In de hoofdstad Buenos Aires volgden honderdduizenden de wedstrijd live. Bij de Nederlandse kroeg Van Koning werd door honderden expats, waaronder ambassadeur Hein de Vries, naar de wedstrijd gekeken. "Stilte op straat in Buenos Aires #oranje #wk2014 dag vd waarheid, nationale feestdag #NEDARG 9 de julio. NL café van Koning, amicale sfeer", twitterde hij vooraf aan de wedstrijd.

Rond de Nederlandse samenkomst bij de kroeg in de wijk Palermo was extra politiebeveiliging gevraagd. Er zijn vooralsnog geen berichten van ongeregeldheden rond de Hollandse kroeg.