[Tour] Twee kasseistroken geschrapt door regen

De organisatie van de Tour de France bekijkt of woensdag alle negen kasseistroken wel aangedaan kunnen worden tijdens de vijfde etappe. Door de weersomstandigheden liggen meerdere stroken er ontzettend slecht bij, waardoor het onverantwoord zou zijn om het peloton over de betreffende stroken te laten rijden.

Volgens Hugo Coorevits, reporter van het Vlaamse Nieuwsblad, zou vooral de strook bij Mons-en-Pévèle er zeer slecht bij liggen door de hevige regenval. Mons-en-Pévèle is strook nummer zeven van de negen - en dus de derde die aangedaan zou worden - en is ongeveer een kilometer lang.

Ook strook vijf, Orchies à Beuvry-la-Forêt van bijna anderhalve kilometer, zou op het lijstje staan om geschrapt te worden. Volgens de berichten is de organisatie van de Tour bezig om alle stroken één voor één te bekijken, waarna bepaald wordt welke stukken wel aangedaan kunnen worden.

Update 12.15 uur

Inmiddels melden verschillende journalisten via Twitter dat de jury van de Tour besloten heeft om de hierboven genoemde stroken vijf en zeven inderdaad te schrappen. Belkin-rijder Sep Vanmarcke is alvast niet blij met de beslissing. De klassiekerspecialist hoopt woensdag op een etappezege, maar met minder kasseien lijkt die kans kleiner te worden.


Bij Lampre-Merida, het team van wereldkampioen Rui Costa, beschikt men duidelijk over minder koelbloedige renners, waardoor het Italiaanse team blij is op het makkelijker maken van de etappe: