Chiellini niet rancuneus: straf Suárez te zwaar

Giorgio Chiellini, die dinsdag de tanden van Luis Suarez in zijn schouder voelde, neemt de Uruguayaan niets kwalijk. De verdediger vindt de straf voor Suárez zelfs te zwaar, zo laat hij vrijdag weten op zijn eigen website.

"Ik heb me altijd ondubbelzinnig neergelegd bij maatregelen van de bevoegde instanties, maar in dit geval geloof ik dat de straf buitensporig is", schrijft de Italiaan. Suárez werd donderdag voor negen interlands geschorst en mag zich vier maanden niet in een stadion vertonen.

Hoewel Chiellini tijdens het WK-duel tussen Uruguay en Italië boos reageerde en de scheidsrechter onder meer de tandafdruk van de aanvaller in zijn schouder liet zien, wil hij een punt zetten achter het incident. "Ik ben niet blij en voel geen wraakgevoelens of boosheid. Er is alleen de teleurstelling over het resultaat."

De Italianen gingen met 1-0 onderuit en werden daardoor uitgeschakeld. Uruguay neemt het in de achtste finale op tegen Colombia. "Ik hoop dat Suárez dicht bij zijn teamgenoten mag blijven. Zo'n schorsing is heel moeilijk voor een speler", besluit de speler van Juventus.