[Tour] Mollema absolute kopman van Belkin

Bauke Mollema is zoals verwacht de kopman van Belkin tijdens de komende Tour de France. De klimmer van de formatie, die op zoek is naar een nieuwe sponsor, krijgt louter Nederlanders en Belgen mee om hem te ondersteunen.

Lars Boom, Stef Clement, Laurens ten Dam, Steven Kruijswijk, Tom Leezer en Bram Tankink zijn de overige Nederlanders in de formatie, waarbij ook de Belgen Sep Vanmarcke en Maarten Wynants toebehoren. Net als vorig jaar zal Ten Dam zich richten op het zo goed mogelijk ondersteunen van Mollema in de bergen. Mollema eindigde in 2013 als zesde in het klassement, terwijl Ten Dam dertiende werd.

“We willen onze goede prestaties van vorig jaar benaderen”, stelde een ambitieuze ploegleider Nico Verhoeven in een persbericht. “Bauke is onze absolute kopman. Laurens heeft eenzelfde rol als vorig jaar. We zullen hem beschermen, zodat hij Bauke in de bergen van dienst kan zijn. Als hij op die manier hoog in het klassement komt te staan, gaan we hem niet opofferen. De Tour is lang en er kan onderweg van alles gebeuren. Ook met Bauke.”