Dna-onderzoek Panama kan dagen duren

Het duurt naar alle waarschijnlijkheid nog dagen voordat duidelijk is of de menselijke resten die donderdag zijn gevonden in Panama van de vermiste Lisanne Froon en Kris Kremers zijn. Dat verwacht een woordvoerder van de politie in Nederland. De families van de meisjes komen mogelijk later vandaag met een reactie op de vondst, aldus een zegsvrouw namens de families.

Niet ver van waar vorige week vrijdag een rugtas met spullen van Kris en Lisanne werd gevonden, werden donderdag botten en twee schoenen gevonden, zo bevestigde het ministerie van Buitenlandse Zaken. Volgens Panamese media gaat het om een slipper en een schoen. In de bergschoen, waarvan een foto is geplaatst, zouden resten van een voet hebben gezeten.

De sporen zijn overgebracht naar Panama-Stad voor verder onderzoek. Een dna-test moet uitwijzen of de resten inderdaad van Kris of Lisanne zijn.

De meisjes zijn sinds 1 april zoek. Ze vertrokken die dag voor een wandeling in de omgeving van Boquete. Ze volgden een taalcursus in Panama.