Gary Glitter weer voor de rechter wegens misbruik

Gary Glitter wordt donderdag in de rechtbank verwacht in Londen. De voormalige popster, die werd geboren als Paul Francis Gadd, wordt verdacht van misbruik van minderjarige meisjes. Het is niet voor het eerst dat de 70-jarige Glitter in verband wordt gebracht met kindermisbruik.

Aan de succesvolle carrière van de Britse Glitter, die in de jaren zeventig talloze hits scoorde, kwam een eind door een reeks juridische problemen. De sores begonnen voor Glitter in de jaren tachtig, toen hij drie keer werd veroordeeld wegens rijden onder invloed en hij zijn rijbewijs voor tien jaar kwijtraakte.

Eind jaren negentig werd de zanger voor het eerst in verband gebracht met misbruik. Glitter werd opgepakt toen op zijn laptop, die hij had weggebracht ter reparatie, kinderporno werd aangetroffen. Hij werd veroordeeld tot vier maanden cel.

Glitter werd ook aangeklaagd wegens het hebben van seks met een minderjarige. De vrouw die aangifte had gedaan had een relatie met hem gehad en verkocht haar verhaal aan sensatiekrant News of the World. De aanklacht kwam uiteindelijk te vervallen wegens gebrek aan bewijs.

Omdat zijn imago een flinke deuk had opgelopen, zette Glitter koers richting Spanje. Toen hij daar werd gespot, sloeg hij opnieuw op de vlucht en voer hij met zijn jacht verder naar verschillende landen tot hij zich uiteindelijk in Cambodja settelde. Daar ging het wederom mis. In 2002 werd de zanger gedeporteerd naar Vietnam wegens verondersteld kindermisbruik.

Vier jaar later had hij een nieuwe veroordeling aan zijn broek hangen voor het misbruiken van twee Vietnamese meisjes van 10 en 11 jaar. Glitter ontkende ook maar iets verkeerd te hebben gedaan en suggereerde dat Britse kranten verantwoordelijk waren voor zijn veroordeling.

In 2012 was het weer raak. Glitter werd opgepakt op verdenking van zedenmisdrijven tijdens het onderzoek naar wijlen televisieheld Jimmy Savile, die zich aan honderden kinderen zou hebben vergrepen. Naar verluidt zou Glitter seks hebben gehad met een 13- of 14-jarig meisje in de kleedkamer van Savile bij de BBC.

Eerder deze maand werd het voormalig idool voor de zoveelste keer in de boeien geslagen nadat er nieuw bewijs zou zijn gekomen in de zaak rond Savile. Glitter staat nu terecht voor het misbruiken van twee meisjes tussen de 12 en 14 jaar tussen 1977 en 1980.?