Indie-parels Talos Principle en Titan Souls komen met versterking

Er komt aardig wat indiegeweld naar ons toe. Uitgever Devolver Digital heeft The Talos Principle, Titan Souls, Broforce en Not a Hero aangekondigd. De meeste van deze games komen uit op PS4, Vita en pc.

Devolver Digital pakt goed uit met games van verschillende studio’s, waar veel animo voor is.
The Talos Principle is een ambitieus filosofisch puzzelspel, waar je speelt als een machine die zijn makers wil imponeren. Het doel van het spel is meer dan 120 puzzels oplossen, om zo je bestaansrecht aan te tonen. Het Kroatische Croteam, bekend van Serious Sam, noemt het “een metafysische parabel over intelligentie en betekenis”. Croteam programmeert Talos op hun eigen Serious Engine 4. Met deze engine kunnen ze locaties en objecten uit de echte wereld het spel inscannen.

Titan Souls is binnen 72 uur ontwikkeld door Acid Nerve op de Ludum Dare game jam. Zij wonnen hiermee de Gold Award. Je kunt je voorstellen, dat het er dus niet al te gelikt uitziet. Het verhaal is als volgt: in een Wereld tussen werelden zijn stukjes ziel. Deze worden bewaakt door gigantische Titans. Jij wilt alle stukjes ziel, dus moet je Titanen uitschakelen. Met één pijl. Eentje. Je rent en rolt door het level, om de Titan te ontwijken. Je zoekt de zwakke plek van de gigant en schiet je pijl af. Door een knop in te drukken roep je de pijl terug. Het spel is … uitdagend. De eerste versie is hier online gratis te spelen. Het is nog onbekend of de nieuwe versie meer levels krijgt of op een andere manier wordt aangepast. 

Broforce is een ‘run and gun’-game, waarbij je platformstijl door een level heenrent en alles schiet wat er is. Ontwikkelaar Free Lives garandeert groteske explosies, onverwachte kettingreacties en domme vijanden. Er komt ook een multiplayerfunctie voor maximaal 4 spelers. De eerste versie van Broforce is nog steeds gratis online te spelen onder de naam Brototype.

Not a Hero is het minst ver in de ontwikkeling. Er is nog geen filmpje van te vinden. Het is ook een ‘run and gun’-game, maar met een andere insteek. Je moet, in het kader van een dubieuze burgemeesterscampagne, vijf wijken in de stad zuiveren. Tegelijkertijd werf je helden om je te helpen met jouw edelmoedige werk. Ontwikkelaar Roll7 gebruikt voor dit spel hun eigen ISO-Slant™ technologie, waarmee ze enige diepte kunnen simuleren. Ze noemen dit 2¼D.

not a hero

Not a hero2

not a hero 3

The Talos Principle en Titan Souls komen uit voor PlayStation 4, PlayStation Vita, Windows, Mac en Linux. Broforce en Not a Hero komen alleen uit voor PlayStation 4, PlayStation Vita en Windows.