[WK Hockey] Australië leidt in poule na winst op België

De Australische hockeyers staan na een 3-1 zege op België aan de leiding in poule A van het WK. Met negen punten uit drie duels zijn de Australiërs nog foutloos. Engeland heeft zeven punten, België staat op zes. Alleen de eerste twee landen gaan na vijf wedstrijden door naar de halve finale.

Tegen België liet Australië er donderdag geen gras over groeien. Na zeven minuten scoorde Chris Ciriello de 1-0 en twee minuten later was het Jacob Whetton die de marge verdubbelde. Vlak na rust maakte Eddie Ockenden de 3-0 waarna Sébastien Dockier de eretreffer voor de Belgen aantekende.

Na afloop trok de Belgische bondscoach Marc Lammers het boetekleed aan. "Bij de strafcorners maakten wij de verkeerde keuzes. Dat is mij als coach aan te rekenen", vond de Nederlander. "Als je van Australië wilt winnen, moet je de eerste tien minuten overleven. Dat deden wij niet. In de eerste helft verloren wij alle één-op-één-acties."

India en Spanje speelden later donderdag met 1-1 gelijk. Rupinder Singh opende de score in de 28e minuut. Op slag van rust maakte Roc Oliva echter gelijk.