Precisie en snelheid in GRID Autosport

Codemasters heeft een nieuwe trailer online gezet van GRID Autosport, waarin de discipline 'open-wheel racing' wordt voorgesteld door enkele bekende coureurs.

In de video zien we gameplaybeelden van GRID Autosport in de 'open-wheel racing'-modus gemixt met bekende autocoureurs zoals Jake Hill, Alice Powell, Danny Keirle en Patric Neiderhauser. Die laatste legt uit dat in deze discipline met die snelheid, zij aan zij met de tegenstanders, het beste gevoel in de wereld is. "Het is alsof je op een achtbaan bent, maar dat je zelf rijdt."

In deze modus moeten spelers soepel racen en seconden zien te winnen in elke ronde in lichtgewicht raceauto's die ontworpen zijn voor een optimale vermogen-gewichtsverhouding. Slipstreamen en het kiezen van de juiste lijn in elke bocht is van belang om te winnen. Contact met je tegenstander betekent vaak al een kapotte race-auto, dus je zult voorzichtig moeten zijn. Codemasters heeft overleg gepleegd met de bestuurders die hebben deelgenomen aan open-wheel races om de ervaring van het racen in deze auto's authentiek over te brengen.

Spelers krijgen allerlei auto's om hun vaardigheden te testen, waaronder de Dallara F312 , Ariel Atom 3.5, Caparo T1 , Dallara Indycar en nog veel meer. Met deze wagens ga je racen op circuits zoals Mont Tremblant , Indianapolis , Spa Francorchamps en nog veel meer.

GRID Autosport komt 27 juni uit voor Xbox 360, pc en PlayStation 3.