Rosberg ontkent opzet ruïneren pole Hamilton

In de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco schoot in de allerlaatste seconden Mercedes van Nico Rosberg van de baan. De Duitser wist de auto nog wel heel te houden en stond op dat moment bovenaan met de snelste tijd. Teamgenoot Lewis Hamilton was echter nog onderweg met een laatste poging om polepositie over te nemen.

Dat zou dan de eerste pole voor Hamilton zijn geweest in Monaco. Maar doordat er gele vlaggen gezwaaid werden voor Rosberg die naast de baan stond, moest de Brit zijn vliegende ronde afbreken, terwijl het gat slechts 0,059 seconden bedroeg.

Rosberg ontkende in de persconferentie na afloop dat het opzet zou zijn. "Onzin, als het opzet van mij geweest zou zijn, dan moet het te zien zijn in de technische data. Het was natuurlijk geen ideale manier om de kwalificatie zo te eindigen."

Rosberg voegde er nog aan toe dat hij op dat moment dacht dat de baan sneller zou worden en dat iemand zijn tijd nog wel zou kunnen verbeteren. "Ik ben blij met het resultaat. Pole in mijn woonplaats is natuurlijk fantastisch. Het kan niet beter."

Gevraagd naar het feit dat Hamilton achter hem zat en twee tienden sneller was voordat de Brit gedwongen was zijn snelle ronde af te breken, moest Rosberg toch toegeven: "Natuurlijk vind ik het erg voor Lewis en spijt het me. Ik wist niet waar hij was. Het is niet bijster geweldig."

Hamilton had helemaal geen zin in een interview na afloop en wilde over de hele kwestie in het geheel niets kwijt aan de journaliste van Sky Sports, behalve dat het toch wel "ironisch" was.