19-jarige in kritieke toestand na mishandeling

Een 19-jarige man uit het Limburgse Mechelen ligt in kritieke toestand in een ziekenhuis nadat hij donderdagnacht ernstig is mishandeld. Dat meldt de politie. De mishandeling vond plaats in Gulpen. De politie is op zoek naar een groep van acht verdachten.

Het slachtoffer liep rond 01.30 uur met een vriend door de Dorpsstraat. Ze hadden daar een discotheek bezocht. In de Looierstraat kwamen ze een groep van acht jongeren tegen die zonder aanleiding op hen begon in te slaan.

De 19-jarige man kreeg op een gegeven moment een harde klap waardoor hij ten val kwam. Vermoedelijk heeft hij toen met zijn hoofd een stenen vensterbank geraakt. Hij verloor daarbij het bewustzijn.

Een toevallig passerende ambulance heeft hem naar een ziekenhuis gebracht. De man verkeert in kritieke toestand, er is een schedelbasisfractuur bij hem vastgesteld. De vriend is met de schrik vrijgekomen, meldt een woordvoerder van de politie. "Hij heeft wat pijntjes in zijn gezicht, maar geen groot letsel. Hij is wel erg geschrokken."

De politie roept getuigen van het incident op om zich te melden. De groep verdachten bestaat uit jongeren van ongeveer achttien jaar oud. Ze zijn blank, spreken dialect, zijn ongeveer 1.80 meter lang en hebben een normaal postuur. Sommigen hadden een kort geschoren kapsel. Ze droegen vrijwel allemaal overwegend donkere kleding.