Oudste olympiër (106) overleden

De olympische schutter Walter Walsh is dinsdag overleden in zijn woonplaats Arlington. Dat heeft zijn zoon vrijdag bevestigd aan Amerikaanse media. Walsh was met zijn 106 jaar de oudste nog levende olympiër. Hij deed mee aan de Olympische Spelen in Londen in 1948.

Walsh was scherpschutter bij de FBI in de jaren 30 en kwam later terecht bij het Amerikaanse Korps Mariniers. Tijdens de Spelen van 1948 werd hij 12e op de 50 meter vrije pistool.

Als FBI-agent boekte Walsh meer succes. Hij kwam in de 1934 bij de dienst. Tijdens de Amerikaanse Depressie maakte hij jacht op onder meer bekende Amerikaanse gangsters. Ten tijde van de Tweede Wereldoorlog vertrok hij naar het Korps Mariniers en vocht hij mee in de Slag om Okinawa in het zuiden van Japan in 1945.

Tot op hoge leeftijd bleef hij nog actief de schietsport beoefenen. Zijn laatste prijs won hij op zijn 90e. Ook bleef hij nog lang schutters coachen die meededen aan Spelen.

Walsh kreeg 2 weken geleden een milde hartaanval. Sindsdien ging zijn gezondheid achteruit, aldus zijn zoon. Hij zou zondag zijn 107e verjaardag vieren.