[WK Snooker] Selby en Hawkins bijna in halve finale

Mark Selby en Barry Hawkins zijn respectievelijk één en twee frames verwijdert van de halve finale van het wereldkampioenschap snooker. Selby staat na twee sessies 12-4 voor tegen Alan McManus en Hawkins leidt met 11-5 tegen Dominic Dale. 

Selby stond na de ochtendsessie slechts één frame voor tegen McManus (4-3). Van de negen frames in de avond pakte hij er acht. Woensdagmorgen heeft Selby nog één frame nodig om de partij uit te maken. 

Hawkins pakte wel al sneller de leiding. In een mum van tijd stond het 6-3. In de avond pakte de verliezend finalist van vorig jaar direct de eerste drie frames (9-3). In het slotframe verspeelde Dale de kans op 10-6 toen hij ondanks een 0-53 voorsprong ook nu weer het voordeel aan Hawkins moest laten.

Ook Ronnie O'Sullivan en Judd Trump hebben een goede stap gezet richting de halve finale. O'Sullivan staat na één sessie met 6-2 voor tegen Shaun Murphy. Met zelfde cijfers staat Trump voor tegen Neil Robertson. Woensdag spelen deze vier heren nog twee sessies op het programma.