Streppel en Van den Ham op voor Gouden Stier

Willem II-trainer Jurgen Streppel en FC Dordrecht-trainer Harry van den Ham zijn genomineerd voor een Gouden Stier, de prijzen voor de beste trainer en spelers van de Jupiler League. Streppel leidde Willem II naar de titel en promotie naar de Eredivisie. Van den Ham heeft met Dordrecht de tweede plek veiliggesteld.

Naast de twee succestrainers zijn Darije Kalezic van Jong PSV en René Trost van VVV-Venlo genomineerd. Jong PSV werd een keer periodekampioen, VVV staat momenteel vijfde.

Jupiler League-topscorer Lars Veldwijk van Excelsior is dankzij zijn 28 goals genomineerd voor beste speler. Ruud Boymans van Willem II, die er 27 scoorde, staat ook op de shortlist. Verder maken Paul Gladon (Dordrecht), Bruno Andrade (Willem II) en Yoëll van Nieff kans op de Gouden Stier. Van Nieff speelde de eerste helft van het seizoen voor Dordrecht. FC Groningen haalde de huurling daarna weer terug naar de Eredivisie.

De 20-jarige Van Nieff is ook genomineerd voor talent van het jaar. Terell Ondaan (Willem II), Selman Sevinc (VVV) en de pas 16-jarige Bilal Ould Chikh van Jong FC Twente gaan ook op voor de prijs, die in het verleden werd uitgereikt aan onder anderen Dries Mertens en Quincy Promes.