[Darts] Barney en Van Gerwen zegevieren in Sheffield

In de Premier League Darts beleefden Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen gisteren een succesvolle avond. De Hagenaar behaalde in Sheffield twee overwinningen. Daarmee nam hij achter Michael van Gerwen, die in zijn enige partij eveneens zegevierde, de tweede plaats stevig in handen.

Na vijf remises op rij in de Premier League begon Barney in Sheffield met een zege tegen de Engelsman Dave Chisnall (7-5). De voormalig wereldkampioen rekende daarna in de laatste partij van de avond ook de WK-finalist Peter Wright in, eveneens met 7-5. Wright, die naar de derde plaats zakte, verloor eerder op de avond ook al van landgenoot Gary Anderson.

Titelverdediger Michael van Gerwen versloeg de Schot Robert Thornton met 7-5. Daarmee versterkte de wereldkampioen uit Brabant zijn koppositie. The Thorn miste bij een achterstand van 5-3 nog wel de kans op een nine-darter door dubbel 12 niet uit te gooien. Mighty Mike mistte voor diezelfde nine-darter in de laatste leg van de partij met zijn achtste pijl.