Huizen VS stijgen flink in prijs
De prijzen van Amerikaanse huizen zijn vorig jaar in het snelste tempo in acht jaar gestegen, ondanks een moeizame decembermaand. Woningen in de Verenigde Staten werden vorig jaar gemiddeld 13,4 procent duurder, zo blijkt dinsdag uit een graadmeter van kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P). De laatste keer dat huizen zo veel duurder werden, was in 2005.
De prijzen van huizen stegen vooral in eerdere maanden, zo meldt S&P. In de laatste twee maanden van het jaar namen de woningprijzen juist af. In december daalde de gemiddelde prijs van een Amerikaans huis met 0,1 procent ten opzichte van een maand eerder. Ook in november daalden prijzen al met 0,1 procent.
De daling is vooral het gevolg van de koude wintermaanden in de Verenigde Staten. Amerikanen wilden daardoor minder snel verhuizen. De graadmeter van S&P is een weerspiegeling van de huizenprijzen in twintig grote Amerikaanse steden.
dus eigenlijk is er niks veranderd
De ballon moet weer op originele grote. Hij was niet geknapt alleen leeggelopen.
http://www.zerohedge.com/(...)r-picture-housing-mo
Er zijn wat mensen ontslagen maar in principe is het bankwezen nog net zo rot als vantevoren.
Op naar de volgende bubble woohoo !
Alleen de theorie is wel dat alle bootjes meestijgen op een rijzend tij, terwijl voorlopig de grote boten flink stijgen en de kleine bootjes een paar grote lekken hebben opgelopen...
Perk die speculatie in, en je houdt nog altijd de basis van het kapitalisme, zonder die enorme risico's. Uiteraard zou dit wel zorgen voor lagere economische groei, maar op termijn is dat veel beter.
Verandert bovenstaande informatie iets aan het euforische herstelgevoel?
Als je al het hedonisch geneuzel wegdenkt is de reele inflatie al jaren in de orde van 5 tot 10%. En dat is volledig in lijn met de geldtoevoer.
Het gerapporteerde inflatiecijfer is na de "verbeterde" rekenmethoden van afgelopen jaren systematisch te laag. Op het moment dat je daar een klein minnetje ziet staan dan betekent dat hoogstens dat inflatie aan het dalen is naar historisch normale niveau's.
De laatste 400 jaar is er feitelijk heel weinig veranderd aan het kapitalistische stelsel, behalve de schaal van het geheel.
Het speculatieve aspect is een vrij modern gegeven; het werd pas wezenlijk onderdeel van het systeem aan het begin van de 17e eeuw, toen de Nederlanders de aandelenhandel zo als we die nu kennen bedachten.
[ Bericht gewijzigd door Morphisor op dinsdag 25 februari 2014 @ 23:27 ]
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken