Sporters overweldigd door grote belangstelling

De Nederlandse olympiërs zijn onder de indruk van de enthousiaste reacties na hun terugkeer uit Sochi. "Dat er zo veel mensen zijn, is onwerkelijk", vertelde schaatser Michel Mulder, winnaar van goud op de 500 en brons op de 1000 meter, op het grote podium in Assen aan de NOS. "Ik had niet verwacht dat we zo veel los hadden gemaakt."

Ook Stefan Groothuis, olympisch kampioen op de 1000 meter, was aangenaam verrast door de drukte. "Ik was al verbaasd dat er zo veel mensen op het vliegveld stonden", vertelde hij over de aankomst op vliegveld Eelde. "In Sochi krijg je wel een beetje mee dat het leeft bij de mensen, maar toch niet helemaal."

Voor de medaillewinnaars staat dinsdag ook nog een bezoek aan koning Willem-Alexander en koningin Máxima op het programma. Ook worden veel sporters nog in hun eigen gemeente gehuldigd. "Het is heel groots allemaal", vindt Ireen Wüst, sinds afgelopen weekeinde Nederlands succesvolste olympiër ooit. "Ik heb geen idee wat me de komende dagen nog allemaal te wachten staat."