J.K. Rowling schrijft weer een boek als Galbraith

Robert Galbraith schrijft een tweede boek. De thriller The Silkworm wordt in juni gepubliceerd, maakte uitgeverij Little Brown bekend. Harry Potter-schrijfster J.K. Rowling verraste vorig jaar vriend en vijand toen werd onthuld dat zij schuilging achter debutant Robert Galbraith.

In The Silkworm keert Cormoran Strike terug als privédetective die een verdwijningszaak moet oplossen. Hij wordt ingehuurd door een vrouw wier echtgenoot is verdwenen. Ze denkt dat hij een paar dagen de hort op is, maar Strike komt er al gauw achter dat hij bezig was met een boek dat de levens van velen zou kunnen ruïneren.

Het eerste boek van Galbraith, The Cuckoo's Calling, kwam vorig jaar april uit. Twee maanden later werd bekend dat Rowling de auteur was, waarna het meteen een bestseller werd. Het nieuws was via via uitgelekt.

Rowling was woest en spande een proces aan. De onthuller schikte uiteindelijk met de schrijfster door een 'substantiële donatie' te schenken aan The Soldiers' Charity, een organisatie die zich inzet voor gepensioneerde militairen.

The Silkworm komt in Groot-Brittannië op 24 juni uit. Of het boek in Nederland uitkomt, is nog niet duidelijk.