'Duke Nukem-aankondiging over drie weken'

Over ongeveer drie weken wordt er een nieuwe Duke Nukem-game aangekondigd door ontwikkelaar Interceptor Entertainment. Dat zou in ieder geval moeten blijken uit de teasersite die het bedrijf heeft opgezet. De site, die momentel niet werkt, telt af naar 25 februari. 

Voordat de teasersite afgelopen weekend offline ging voor onderhoud hebben een aantal sites nog wel een screenshot kunnen maken. Dat het om een Duke Nukem-spel gaat lijkt duidelijk uit het pakje 'Kick-Ass Chewing Gum'. Duke staat namelijk bekend om de quote "It's time to kick ass and chew bubble gum. And I'm all out of gum."

Uit het screenshot blijkt dat er in ieder geval aliens in het spel zitten. Een bijzonder ijverige Reddit-user claimt de buitenaardse tekst te hebben ontcijferd, waarbij veel informatie over de game bekend zou worden.

Uit de vertaling van de Reddit-user blijkt namelijk dat het gaat om Duke Nukem: Mass Destruction. De Duke maakt zijn next-gendebuut op pc en PlayStation, wat zou betekenen dat het niet naar Xbox One komt. Verder moet het een top-down actie-rpg worden die zich op meerdere planeten afspeelt.

Wat hier allemaal van klopt gaat over drie weken ongetwijfeld duidelijk worden. Wachten lijkt het enige juiste advies.