Man berooft thuis pizzabezorger

Wat doe je als je meer honger dan geld hebt en je het de politie vooral niet al te moeilijk wil maken? De 20-jarige Michael Antonio Long wist donderdag in Tuscaloosa, Alabama het antwoord en bestelde twee pizza's bij de lokale pizzeria.

Snel daarop klopte een bezorger aan met twee dampende dozen Italiaans voedsel bij de woonwagen van Long. Daar werd de deur opengedaan door Long en zijn vrienden, die de bezorger bedreigden met vuurwapens en hem dwongen zijn geld, bezorgtas, portemonnee en pizza's af te staan.

Lang konden de 20-jarige en zijn vrienden niet van hun daad (of de pizza's) genieten. Even later kwamen agenten al langs. Ze troffen daarbij de tas van de bezorger aan, alsmede de lege dozen van de inmiddels verorberde pizza's.

Eén van de aanwezige mannen werd door de bezorger herkend. De politie is ondertussen dankbaar voor de stupiditeit van de heer Long: "Normaal gesproken wordt een pizzabezorger niet gevraagd naar het adres van de verdachte te komen, als men van plan is hem te beroven."

Long zit momenteel vast in de plaatselijke nor. Een eventuele borgtocht gaat 'm 60.000 dollar kosten. Overigens wordt gemak wel vaker op prijs gesteld door dieven.

Zo belde vorige week nog een man de GameShop in Nashville, Tennessee, met de vraag of ze de games die hij wilde roven alvast op een stapeltje konden klaarleggen.