Naakte man met zak dildo's bedreigt kroeggangers

De sfeer was goed, goudgeel bier vloeide rijkelijk en al met al was het een idyllische avond in de pub White Heart in Stoke-on-Trent, Engeland, de stad waar zanger Robbie Williams opgroeide. Plots werd de rust verstoord door een 51-jarige man die volgens de politie 'in een staat van naaktheid' was. Ook had hij een zak dildo's bij zich.

Het klinkt absurd en dat moet het ongetwijfeld ook zijn geweest. De man, David Sherratt genaamd, had geen broek of onderbroek aan en torste zoals gezegd een zak met kunstmatige penissen met zich mee. Omdat een heel aantal kroeggangers niet erg vrolijk werden van het gebeuren en de man bedenkelijk aankeken, zei hij: "Als er iemand een probleem heeft met mijn naaktheid, dan vechten we het buiten uit." 

De politie werd niet eens gebeld door de dildo's, door de naaktheid of door de mans constante beweringen dat hij wilde vechten met eenieder die problemen had. Pas toen hij de straat weer op liep en kinderen begon lastig te vallen vond de barkeeper het welletjes. Eenmaal gebeld arriveerden de bobbies echter al snel en namen ze de man mee.

Die gaf bij de arrestatie ruiterlijk toe 'misschien wat teveel amfetamine' gebruikt te hebben. Behalve dildo's werden in de mans zak ook amfetamine en kleding aangetroffen, waaronder een jas. Die bleek de man ook nog eens gestolen te hebben.

Hoewel Sherratts advocaat bij de eerste rechtszitting donderdag stelde dat zijn cliënt een drankprobleem heeft en daarom met amfetamine de werkdag door probeert te komen, is er nog geen uitspraak geweest, noch is de strafeis van het lokale OM bekend. Het lijkt er echter op dat de man professionele hulp beter dan werk- of celstraf kan gebruiken.