Europese judoka's te sterk voor Aziatische collega's

Het internationale judojaar 2014 begon met de eerste editie van de Intercontinental Challenge. De beste judoka's van Europa namen het op tegen de beste judoka's van Azië. De strijd had plaats in het Russische Tyumen. Europa had de eerste editie van de Intercontinental Challenge met 10-4 gewonnen.

Drie Nederlandse judoka's betraden de tatami. Dex Elmont, Henk Grol en Anicka van Emden kwamen in actie. Elmont won zijn wedstrijd in de klasse tot -73 kilogram van Tsagaanbaatar Hashbaatar. Van Emden (-63 kg) werd in de houdgreep genomen door Kana Abe. Op het laatste wereldkampioenschap won Van Emden nog Abe in de strijd om het brons.

Grol (-100 kg) moest aantreden tegen Soyib Kurbonov uit Oezbekistan. Er werd niet gescoord, maar Grol won de partij wel op straffen. Kim Polling was niet van de partij. De Europees kampioene moest vanwege een blessure dit toernooi aan zich voorbij laten gaan. Polling zal over twee weken in Parijs wel weer op de mat staan.