Engelaar klaar voor debuut Down Under

Orlando Engelaar kan vrijdag zijn langverwachte debuut maken voor Melbourne Heart. De middenvelder stond lange tijd buitenspel met een gebroken been. Engelaar (34) tekende vijf maanden geleden een contract in Melbourne, maar kwam nog niet in actie voor zijn nieuwe club.

In augustus liep de voormalig PSV'er een beenbreuk op in een oefenduel. Sindsdien moest de 14-voudig international zich richten op een maandenlange revalidatie. Melbourne Heart-trainer John van 't Schip is gelukkig met de rentree van Engelaar, die zijn officiële debuut kan maken tegen stadgenoot Melbourne Victory. De boomlange middenvelder draaide warm bij de beloftenploeg, bij wie hij deze week een half uur meedeed.

"Orlando zal zeker deel uit maken van de selectie, maar we weten alleen nog niet in welke rol", zei Van 't Schip op de clubsite van Melbourne Heart. "Hij is er lang uit geweest en we willen hem op de juiste manier brengen. We denken eraan hem te laten beginnen, maar dat is iets wat we pas vrijdag beslissen."

Engelaar is bij Melbourne Heart ploeggenoot van Robbie Wielaert (35). De oud-speler van PSV, NEC, FC Twente, Ajax en Roda JC verhuisde eveneens vorig jaar zomer naar Australië. In de Australische competitie zijn ook Marcel Seip (Central Coast Mariners), Kew Jaliens (Newcastle Jets), Youssouf Hersi (Western Sydney) en Nick Soolsma (South Melbourne) actief.