Chadli overweegt vertrek vanwege WK

Nacer Chadli (24) denkt volgens zijn zaakwaarnemer Daniel Evrard aan een vertrek bij Tottenham Hotspur. De Belg heeft geen basisplek bij Spurs. Chadli verliet FC Twente vorig jaar zomer voor Tottenham Hotspur.

In tegenstelling tot team- en landgenoten Jan Vertonghen en Moussa Dembélé is de middenvelder niet zeker van een basisplek. Chadli kwam in dertien Premier League-duels in actie. Zes keer als invaller. Met het oog op het WK hoopt Chadli op meer speeltijd. Maar of dat onder manager Tim Sherwood zal gebeuren is de vraag.

Zaakwaarnemer Evrard bevestigt dat de Belgisch international overweegt om deze maand op zoek te gaan naar een oplossing voor zijn huidige situatie op White Hart Lane. "Het WK is heel belangrijk voor Nacer, dus waarom zou hij niet op huurbasis weg kunnen gaan?", zegt Evrard in gesprek met London Evening Standard. "We hebben nog niet met Tottenham gesproken, maar ik weet dat er veel clubs met belangstelling zijn."

"Er zijn wel meer spelers die naar het WK willen maar nauwelijks aan spelen toekomen, dus voor veel clubs is er een grote markt. Het is belangrijk voor hem dat hij een goede keuze maakt en niet naar een land vertrekt dat hij nog niet kent", aldus de agent van de 11-voudig Belgisch international.

"Nacer heeft dit seizoen vaak op de linkerflank gespeeld, maar speelt liever in het centrum. Het is moeilijk voor hem, omdat hij het beste van zichzelf nog niet heeft kunnen laten zien bij Tottenham Hotspur", besluit Evrard.