FC Twente in zee met investeringsmaatschappij Doyen

FC Twente gaat samenwerken met investeringsmaatschappij Doyen Sports Investments. Dat maakte voorzitter Joop Munsterman dinsdag bekend op de website van de eredivisionist. De internationale onderneming zorgt op korte termijn voor een financiële impuls.

Met het geld van Doyen kunnen onder meer nieuwe spelers worden gehaald. Bij doorverkoop krijgt de investeringsmaatschappij een deel van de opbrengt. Twente kan een beroep doen op het netwerk van Doyen in het internationale voetbal en gaat tevens gebruikmaken van de kennis van het bedrijf op het gebied van scouting en marketing.

"Voor FC Twente is de samenwerking met Doyen een kans om een volgende stap te maken. Het geeft Twente de mogelijkheid om over werkkapitaal te beschikken, hetgeen via bijvoorbeeld banken in deze tijd onmogelijk is", vertelde Munsterman, die aangaf dat de Tukkers ook willen investeren in het stadion en het trainingscentrum.

Volgens de Enschedese club zal Doyen geen zeggenschap krijgen over spelers en ook geen partij zijn aan de onderhandelingstafel bij transfers. "Hooguit kan FC Twente in bepaalde situaties Doyen om advies vragen. Dat is immers een van de redenen om de samenwerking aan te gaan."

Twente liet over de financiële afspraken verder niets los. Volgens VI gaat het om een kapitaalinjectie van vijf miljoen euro. In ruil daarvoor staat de club 25 tot dertig procent af van de transferrechten van Dusan Tadic, Kyle Ebecilio, Quincy Promes en Bilal Ould-Chikh.