Lukaku wil na dit seizoen terug naar Chelsea

Romelu Lukaku verwacht volgend seizoen voor Chelsea te spelen. De spits wordt momenteel verhuurd aan Everton en liet doorschemeren daar te willen blijven. Dat zorgde voor irritaties bij Chelsea-manager José Mourinho, die stelde dat hij bepaalde waar de toekomst van Lukaku ligt.

Dat leverde een woordenwisseling op tussen beiden die volgens de Belgische spits uit zijn verband is getrokken. "In bepaalde artikelen zijn mijn woorden verdraaid", legt Lukaku uit. "Ik heb geen enkel probleem met Mourinho. Ik ga er vanuit dat ik volgend seizoen bij Chelsea speel. Waarom zou ik anders een contract voor vijf seizoenen bij die club getekend hebben?", aldus de spits, die bij Everton al acht treffers heeft gescoord.

Dat is aanzienlijk meer dan de vijf competitiedoelpunten die de Chelsea-spitsen Fernando Torres, Demba Ba en Samuel Eto'o gezamenlijk hebben gemaakt. Lukaku hoopt volgend seizoen in aanmerking te komen voor een basisplaats op Stamford Bridge. "Ik weet zeker dat ik naar Chelsea zal terugkeren als een van de beste spitsen ter wereld."

Lukaku staat met zijn Everton momenteel op gelijke hoogte met Chelsea. Beiden clubs hebben 34 punten uit zeventien wedstrijden. Chelsea staat door een beter doelsaldo op de vierde plek, Everton moet het met de vijfde positie doen.