CSKA voelt zich belazerd door Honda

CSKA Moskou is absoluut niet blij met de handelwijze van Keisuke Honda. De Russen hoopten iets te verdienen aan de Japanner, maar zien hem nu transfervrij vertrekken naar AC Milan. CSKA betaalde in 2010 nog zo'n zes miljoen euro voor de toenmalig speler van VVV-Venlo.

Winst kan de club wel op zijn buik schrijven. "Ik ben het niet gewend om belazerd te worden", zegt president Evgeny Giner. Volgens de voorzitter had Honda toegezegd een nieuw contract te ondertekenen.

"In juni beloofden Honda en zijn broer aan mij dat ze een nieuwe verbintenis zouden ondertekenen. Vervolgens hoorde ik dat Honda en zijn broer gesproken hadden met AC Milan, maar dat ontkenden ze vervolgens. Uiteindelijk bleek het dus wel zo te zijn en konden we hem in de zomer niet meer aan een andere club verkopen, doordat hij alleen nog maar naar Milan wilde", aldus Giner.

De voorzitter zet ook op sportief vlak twijfels bij de keuze van Honda. "Ik denk niet dat hij daar veel aan spelen toe gaat komen." De Japanner tekende eerder deze maand een contract tot de zomer van 2017 in Milaan. Hij zal zich op 3 januari melden in Italië. Bij AC Milan zal hij het shirt met rugnummer tien dragen.