Mourinho vindt Arsenal een saaie ploeg

Chelsea-trainer José Mourinho vindt kritiek dat hij zijn ploeg saai voetbal laat spelen onterecht. De Portugees noemt Arsenal, waartegen maandag met 0-0 gelijk werd gespeeld, juist saai. "Ik vind een team dat thuis speelt en geen goal kan scoren saai is", zegt Mourinho in The Guardian.

"Dat is saai want je gaat naar je stadion om overwinningen te zien", gaat Mourinho verder. "Er is geen thuisfan bij welke club in de wereld dan ook die naar het stadion gaat en verwacht dat zijn team niet scoort of wint."

Mourinho werd er na het duel tegen Arsenal van beschuldigd dat hij de wedstrijd met zijn verdedigende tactiek tot een saai treffen had gemaakt. "Als er een team saai was, dan waren zij het, want Petr Cech maakte nul reddingen", zegt de Portugees over Arsenal, dat het doel van keeper Cech slechts een keer onder vuur nam.

De oud-trainer van Real Madrid en Internazionale was alleen teleurgesteld met het aanvallende spel van zijn ploeg tegen Arsenal. Hoewel geen Chelsea-aanvaller het afgelopen jaar in een uitwedstrijd heeft weten te scoren, wil Mourinho volgende maand geen nieuwe spits kopen. "De aanvallers moeten beter gaan spelen", zegt de Portugees, die voorin onder anderen over Fernando Torres, Demba Ba en Samuel Eto'o kan beschikken.