Olsen bondscoach Denemarken tot en met EK 2016

Coach Morten Olsen heeft zijn contract bij het Deens nationaal voetbalelftal verlengd tot en met het EK 2016 in Frankrijk. De 64-jarige Deen is al sinds 2000 de eindverantwoordelijke van het team en verlengde al vijf keer eerder zijn contract. Olsen wist het elftal niet te plaatsen voor het WK voetbal van komende zomer in Brazilië.

De oefenmeester zei donderdag dat het hem nog steeds ergert dat het WK niet is gehaald. Het is volgens Olsen echter 'tijd om de teleurstelling achter ons te laten' en 'vooruit te gaan kijken op een constructieve manier'. De Denen eindigden weliswaar als tweede in hun kwalificatiegroep voor het WK, maar aangezien ze de slechtste nummer twee waren van alle groepen waren ze uitgesloten van de play-offs.

Olsen is de eerste Deen die zowel als coach en als speler honderd interlands meemaakte bij de nationale ploeg. De beste prestatie van het team onder Olsen was het behalen van de kwartfinale op het EK 2004 in Portugal. De oefenmeester was in het verleden anderhalf jaar trainer van Ajax. In het seizoen 1997/1998 won hij de dubbel met de Amsterdammers.