Emanuelson: "Hoop trucjes van onze kant"

Urby Emanuelson bleef woensdagavond negentig minuten op de bank bij het duel tussen AC Milan en zijn oude club Ajax. "Er waren een hoop trucjes van onze kant."

Emanuelson zag zijn ploeggenoot en tevens aanvoerder Riccardo Montolivo al vroeg in de wedstrijd een rode kaart krijgen. Met een man minder hield Milan stand en bereikte het de volgende ronde van de Champions League. "Het was spannend", zei Emanuelson na de wedstrijd tegen RTV Noord-Holland.

"Het was ook een beetje een rare wedstrijd, met gekke dingen. Er waren een hoop trucjes van onze kant", vervolgt Emanuelson, doelend op het tijdrekken van zowel de spelers als ballenjongens van Milan. "Ajax wilde graag die enige goal te maken. Ja, het was een beetje een rare wedstrijd."

Montolivo kreeg na 22 minuten rood na een smerige overtreding op Christian Poulsen. "Onze tactiek veranderde door die rode kaart. Wij gooiden het achterin op slot. Het was zaak aan Ajax om daar een klein gaatje in te vinden, gelukkig is dat niet gelukt. Als ik het vergelijk met vorige week, was het spel van Ajax iets minder. Het was ook moeilijk, omdat wij met tien man achteruit liepen. Je ziet wel dat er ontzettend veel talent in deze groep is", aldus Emanuelson.

Milan had aan een punt genoeg om samen met Barcelona de volgende ronde van de Champions League te bereiken. Ajax komt volgend jaar uit in de Europa League. "Wie weet kunnen ze daar hoge ogen gooien. Winnen? Laten we het hopen."