Slop: "27 miljoen euro evenaren we zeker"

Ongeacht de uitslag van vanavond kan Ajax financieel gezien nu al terugkijken op een geslaagd Champions League-seizoen. De inkomsten van vorig seizoen zijn minimaal geëvenaard.

Vorig seizoen kwam Ajax niet verder dan de groepsfase in de Champions League en eindigde het als derde in de poule met vier punten. Toen kwam er een totaalbedrag van 27 miljoen euro binnen. "Hoeveel we tot dusver hebben verdiend, is nog niet vast te stellen", zegt Ajax' financiele man Jeroen Slop in De Telegraaf.

"Vorig seizoen leverde de poulefase ruim 27 miljoen euro op. Dat evenaren we zeker", vervolgt Slop. "We hebben in de groep namelijk nu al meer punten behaald dan vorig seizoen. Toen haalden we vier punten en nu staan we al op zeven. Dus de resultaatpremie is hoger. De thuiswedstrijden waren alle drie uitverkocht en dat was vorig jaar ook niet het geval. Wat er uit de tv-gelden komt, is nu nog niet vast te stellen."

De spanning zal vanavond te snijden zijn op de tribune in San Siro. "Tijdens de wedstrijd ben ik niet met financiën bezig. Na een goed resultaat, zoals laatst na Ajax-Barcelona, schiet dat soort zaken wel door mijn hoofd. Bijvoorbeeld dat we in elk geval Europees overwinteren, dat we nog tweede kunnen worden, dat de winst op Barcelona ons een miljoen oplevert, enzovoorts. Maar nogmaals, dat is pas na afloop."

Ajax moet vanavond winnen in Milaan om te overwinteren in de Champions League. Wanneer de Eredivisionist daar in slaagt ontvangt de club een extra premie van 3,5 miljoen euro. Dat bedrag loopt op naarmate de club verder in het toernooi komt. Bij een gelijkspel of nederlaag komt de ploeg van Frank de Boer na de winterstop uit in de Europa League.