John de Mol hoopt op 800.000 kijkers Utopia

John de Mol hoopt dat Utopia, het nieuwe realityprogramma van SBS, na verloop van tijd zo'n achthonderdduizend kijkers trekt. "Ik zou tevreden zijn als we na drie maanden op gemiddeld vijfhonderdduizend of 550.000 kijkers zitten", zei De Mol in De Wereld Draait Door. "Daarna moeten we doorgroeien naar achthonderdduizend."

De Mol tekende wel aan dat hij een voorspelling moeilijk vindt omdat Utopia op de 'kwakkelende' zender SBS wordt uitgezonden. Toch verwacht hij dat het programma, dat vanaf januari op tv komt, gaat scoren. In Utopia laten vijftien kandidaten hun huidige leven een jaar lang achter zich om een nieuw bestaan op te bouwen. "Ik denk dat dit een nieuwe dimensie aan reality-tv geeft", aldus De Mol. "Het wordt echt een grensverleggend programma."

Volgens de mediamagnaat doet verder een 'ander soort mensen' mee aan Utopia in vergelijking met andere realityshows, onder wie hoogopgeleiden. "We zitten nu in de laatste fase met veertig mensen. Daar zitten wereldverbeteraars tussen, ondernemers, een F16-piloot, een dokter, een tandarts, metselaars, timmermannen: alles door elkaar."