Geen Waalse Pijl en L-B-L voor Contador

Alberto Contador zal volgend jaar niet te zien zijn in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. De Spanjaard vindt de Waalse voorjaarsklassiekers niet passen in zijn voorbereiding op de Tour de France en de Vuelta a España.

Contador begint zijn wielerseizoen in Portugal. Hij zal van 19 t/m 23 februari de Ronde van de Algarve rijden. Vorig jaar begon Contador zijn seizoen in Argentinië. "Dat bleek te vroeg te zijn. Vervolgens werd ik vanwege het slechte weer in de Tirreno-Adriatico ziek en moest ik mijn programma aanpassen. Zo verscheen ik niet fit in de Ronde van het Baskenland. Ik ging mezelf forceren, waardoor ik bij de Ardennenklassiekers al vermoeid was. Ik schrap deze omdat ze voor mij geen goede voorbereiding zijn op de Tour", aldus Contador in de Spaanse krant Marca.

Na de Algarve zal gaat de renner van Saxobank koersen in Parijs-Nice of Tirreno-Adriatico. Vervolgens moet Contador nog een keuze maken tussen de Ronde van Catalonië en het Critérium International. De Ronde van het Baskenland (april) en de Dauphiné (juni) staan wel al vast in het koersschema van Contador.