[EL] Uitslag AZ - Maccabi Haifa

AZ heeft zich door een zege op Maccabi Haifa weten te plaatsen voor de volgende ronde van de Europa League. De Alkmaarders waren in eigen huis met 2-0 te sterk voor de Israeliërs en wisten ze daardoor met nog één wedstrijd te gaan zeker te stellen van de tweede plaats in poule L.

In de eerste helft gebeurde er weinig in het Afas-stadion, totdat plots Gudelj tien minuten voor rust compleet vrij werd gelaten. Hij wist een voorzet van Martens zo tot een doelpunt te verwerken en daarmee een ticket voor de volgende ronde al zo goed als zeker te stellen.

Gudelj maakte de 1-0. (Foto: Pro Shots)

De gasten uit Israël waren na rust gevaarlijker en kregen via Abu Hazeira en Ravos Serna twee grote kansen. AZ spande zich niet bovenmatig in en stichtte zelf alleen nog gevaar via Martens, die een schot van ver tot twee maal toe gestopt zag worden door Saranov.

Maccabi Haifa stelde daar na de sterke beginfase ook weinig tegenover, ondanks dat Azulay bij zijn eerste balcontact nog dicht bij een goal was. Gudmundsson besloot om ver in blessuretijd toch het publiek nog wat te vermaken en hij schoot in de vijfde minuut van de blessuretijd nog de 2-0 eindstand binnen.